ARMOEDE EN JONGEREN

Zoals de meesten van jullie weten ben ik (Cecile Van de Geer) sociaal beheerder van jongerencentrum Jacx in Blerick. 😎 Een super gave plek, waar wij met ons team van vrijwilligers écht van betekenis kunnen zijn voor de jeugd van Blerick en Venlo.

Er komen zo’n 1200 jongeren elke maand naar Jacx om te chillen, elkaar te ontmoeten, potje te poolen of te gamen op de PS5. Tafeltennis, airhockey, sporten, muziek maken in de Jacx studio’s. Het kan bij Jacx allemaal! De toegang is vrij (gratis) en dat is bewust. Laagdrempelig, voor alle jongeren! We bieden een veilige plek, een luisterend oor en stimuleren jongeren om hun talent te ontwikkelen en te geloven in een toekomst die ook kansen biedt voor hun.

In deze tijd is er veel aandacht voor ARMOEDE. We zien ook veel JONGEREN die de gevolgen van armoede ervaren. Geen geld om bijvoorbeeld maandverband of tampons te kopen. Deodorant, tandpasta, douchegel noem maar op.
🥺 Dat is schrijnend om te zien! Persoonlijke verzorging is zo basaal, zeker als je jong bent en ook als je weinig geld hebt. Maar steeds meer jongeren kunnen het niet meer betalen.…

👊 Daarom starten we bij Jacx met het inzamelen en uitgeven van maandverband, tampons en andere persoonlijke hygiëne artikelen. Dit willen we structureel gaan doen, omdat het echt nodig is!

🙏🏽 Samen kunnen we veel jongeren helpen!

Stuur mij een PB als je hygiëne producten over hebt (nieuw en ongebruikt 😉)

Delen is lief en wordt heel erg gewaardeerd!

De omgeving van Jacx aan de Drie December singel en beneden enkel afbeeldingen van posters ooit gemaakt voor diverse activiteiten in Jacx.

© 2022 Wijkoverleg Blerick – foto’s en posters Frans Schmitz Blerick voor meer info hier

Geef een reactie