Schenking speeltoestel aan Regenboog school

Op vrijdag 17 juli jongstleden, is het nieuwe Beweeg- en leerplein voor Bs de Regenboog en SBO de Schans officieel geopend in bijzijn van o.a. wethouder Smeets en Dave Ensberg, bestuurder van Jantje Beton. Het Wijkoverleg Blerick heeft een behoorlijke financiële bijdrage gedaan voor een speeltoestel. Op de foto Anne-Miek Kursten van de scholen en voorzitter Wijkoverleg Hans Huijs bij het nieuwe speeltoestel.

Persbericht: (Alleen tekst)

Op vrijdag 17 juni zullen de leerlingen van Bs de Regenboog en SBO de Schans hun nieuwe Beweeg- en Leerplein bij de Hazenkamp officieel openen. Het plein is groener geworden en nodigt uit tot bewegen…een heel belangrijk aandachtspunt in deze tijd. De dag van de opening zal in het teken staan van dit feestelijke moment, waar de scholen de afgelopen drie jaar naartoe hebben gewerkt. Met sport en spel, en geholpen door de VVV Foundation, Venlo.fit en Het bewegend kind, maken de leerlingen die dag uitgebreid kennis met de mogelijkheden die het nieuwe plein biedt. Tussen 11.00 uur en 11.30 uur zullen alle leerlingen en leerkrachten het plein officieel openen samen met wethouder Jacques Smeets, en Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van de Stichting Jantje Beton.

De wens voor een nieuw schoolplein bestond al een hele tijd. De oude inrichting voldeed niet meer aan de visie die de scholen hadden met betrekking tot het spelen, sporten en leren. Samen met de leerlingen werden de plannen gemaakt en werd er gestart met het werven van fondsen. De uitwerking kwam in een stroomversnelling toen het enige speeltoestel op het plein afgekeurd werd en weggehaald moest worden. Met de hulp van diverse donateurs, zoals het Wijkoverleg Blerick, Jantje Beton, Gemeente Venlo en vele anderen, is de realisatie van het plein uiteindelijk gelukt. Juist door de centrale ligging heeft het plein ook een functie in de wijk. Nu de realisatie klaar is, kunnen de kinderen ook na schooltijd naar hartelust spelen. Er is van alles te doen, zoals klimmen, rennen, schommelen, springen, voetballen, stoeien, op een podium staan…Ook aan chillplekken, verkeersroutes en freerunmogelijkheden is gedacht.

Kortom, een beweeg- en leerplein voor iedereen!

Contactpersonen:

Yvonne Crousen of Anne-Miek Kursten

077-3230080

Geef een reactie