Steyler Jeugddag 2024: Een Dag vol Ontdekkingen en Avontuur

Op dinsdag 30 april 2024 wordt de tweede editie van de Steyler Jeugddag gehouden, een bruisend evenement vol educatie en plezier voor jongeren. Van 11.00 tot 16.00 uur zullen verschillende locaties in Steyl hun deuren openen om de jeugdige bezoekers te verwelkomen. De toegang is gratis voor jongeren tot 18 jaar, terwijl ouders of begeleiders slechts €2,00 per locatie betalen.

De Steyler Jeugddag wordt mogelijk gemaakt door de overkoepelende organisatie Steyl Inspireert, waarin alle partners van het kloosterdorp vertegenwoordigd zijn en Co. de Cultuurontwikkelaar. Het doel van deze dag is om kinderen uit Limburg en omstreken kennis te laten maken met al het moois dat Steyl te bieden heeft, in de hoop hen te inspireren tot toekomstige ambassadeurs van dit bijzondere erfgoed.

Een gevarieerd activiteitenprogramma staat klaar om de jonge bezoekers te entertainen en te informeren:

Missiemuseum
Onderzoek de wereld van de paradijsvogel en ga zelf op onderzoek uit met een kijktour-boekje. Ontdek wat deze vogel zo speciaal maakt en waarom hij ‘Vogel van God’ wordt genoemd. Daarna ga je aan tafel en start je aan een bouwplaat met duidelijke instructie en enkele vragen voor jou. Tip: neem je eigen glittertjes mee om het af te maken.

Voor jongere bezoekers is er een fotospeurtocht in de Vlinderkamer.

Tiendschuur
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hun handen vuil maken in het keramiekatelier en ervaren hoe het is om met klei te werken. Vooraf aanmelden via de website is vereist. Daarnaast zijn er diverse spel- en doe-activiteiten en kunnen kinderen hun eigen kleicreaties laten bakken in de oven, zodat ze deze later op mogen halen.

Limburgs Schutterij Museum
Verkleed je als een schutter, schiet met een windbuks en verken het museum met een speurtocht of kleurplaat.

Botanische tuin de Jochumhof
Ontmoet de imker en maak een kaarsje van échte bijenwas. In de prachtige cactuskas leer je hoe je een cactus kunt planten zonder geprikt te worden. Het cactuspotje heb je natuurlijk zelf eerst beschilderd. Voor de échte onderzoekers is er een speurtocht door de tuin en deze dag help je bij het onthullen van het beeld van de reuzenbever in de Tiglientuin.

Wereldpaviljoen
Stap in een vliegtuig en ontdek verschillende landen met een workshop djembé, maak zelf speelgoed, doe een speurtochten en bekijk de films. Ervaar met VR-brillen een andere wereld.

Heilig Hartklooster
Ga op avontuur in China met Zr. Maria Helena tijdens een speurtocht in het klooster van de blauwe Zusters.

Ketelhuis
Leer over brandpreventie en -bestrijding tijdens een workshop georganiseerd in samenwerking met brandweer Venlo. Ervaar zelf hoe het is om brandweer te zijn en ontdek de ambachten en stoommachine via spelvormen en een speurtocht.

Dörpshoes Rochus
Geniet van diverse activiteiten speciaal voor de jeugd.

De Steyler Jeugddag belooft een dag vol avontuur en ontdekkingen te worden. Alle activiteiten zijn zorgvuldig ontworpen om jonge geesten te prikkelen en hen een onvergetelijke ervaring te bieden. Kom langs op 30 april en ontdek Steyl!

Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek www.kloosterdorpsteyl.nl

Contactpersoon:

Naam: Gerard Fokkens

E-mail: gerardfokkens@home.nl

Geef een reactie