Venloop 2022

Deel 1

Run like hell – Pink Floyd
Onder de warme zon werden de renners flink aangemoedigd door de vele toeschouwers

De Venloop 2022 was voor mij, als fotograaf van het Wijkoverleg, een bijzonder moment. Door de hoge temperaturen op zondag 15 mei was de toch al zware beproeving, vele malen zwaarder voor de al dan niet getrainde atleten.

Als fotograaf heb je op zo’n dag niet veel tijd om te kijken. Je ziet en schiet, dat gaat razend snel tegenwoordig. Maar echt tijd om te kijken heb je niet als je jou werk goed wil doen. De renners schieten aan je voorbij in grote getallen en je moet dan volledig op de apparatuur vertrouwen. Achteraf zie je dan op het beeldscherm wat je binnen hebt gehaald en zoals altijd was ik weer erg verrast.

Toppers!

Wat me echter nog het meest verraste was de spontane en mooie reacties die ik kreeg van de renners. De een stak zijn duim of duimen op, de ander lachte en weer een ander trok een vreemde snoet of stak uitbundig zijn armen in de lucht. Dat vond ik zo bijzonder en hartverwarmend dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om voor dat de allerlaatste deelnemers voorbij waren, naar huis te gaan.

Kirsten en Dogan, samen kwamen ze als laatsten aan ons voorbij op de Pastoor Stassenstraat. De Venloop 2022 was weer voorbij.

Alle foto’s

Omdat het deze website enorm zou vertragen, heb ik alle foto’s van dit prachtige even op Google drive geplaatst. Met een klik op deze link kun je ze allemaal online bekijken. Er zijn twee mappen, een van Blerick op de Pastoor Stassenstraat en een van Venlo. Alle foto’s staan daar in zwart wit en zijn te downloaden. Indien je een groter bestand wil hebben dan dat of een in kleur, of misschien wel een grote afdruk, dan kun je mij een email sturen met de foto’s die je graag wil hebben en dan krijg je die toegestuurd via de email of een link.

info@fransschmitz.nl

Veel plezier met het bekijken van de foto’s!

Het publiek
Nummer 46049 – Magnus
Alsof het niks was bij deze temperaturen, na 17 km gerend te hebben er nog zo strak uit zien, toppie!
Rik zat er even doorheen op 17 km
En zo kwam Nicolas voorbij.
Nummer 45826 Jeroen

Kijk via deze link welke plaats je hebt behaald

Geef een reactie